Babymassage en yoga

Babymassage wordt in heel veel landen al eeuwenlang gedaan en ook in de westerse wereld ontdekken steeds meer ouders en professionals de voordelen van babymassage. Massage is aanraking met je handen en het geven van lichte tot stevige druk in herhaalde bewegingen. Je kan het hele lijf van een baby masseren.

Een massage kan een kort moment zijn, even de beentjes masseren na het verschonen van de luier. Je kan er ook een speciaal moment van maken voor het slapen gaan en er meer de tijd voornemen.

Het is maar net wat bij jou en je baby past en wat jullie fijn vinden. In de cursus leer je voor het hele lijfje verschillende technieken die je zelf kan gaan combineren. Je ontdekt vanzelf wat bij jullie past.

Yoga gaat over het leren kennen van je eigen lijf en waar je mogelijkheden en grenzen liggen. Bij baby’s gaat yoga vooral om het leren kennen van het eigen lijf.

Het maken van eenvoudige yogabewegingen zorgt voor ontspanning en plezier. Yogaoefeningen maken de spieren soepel en zorgen voor een goede bloedsomloop.

Wat leer je tijdens de cursus?

Er is aandacht voor de verschillende massagetechnieken en yogahoudingen en de effecten ervan.

Stap voor stap leer je om het hele lijfje te kunnen masseren.

We maken gebruik van kinderliedjes en versjes in combinatie met de massage en yoga.

We bespreken verschillende thema’s (bijvoorbeeld basisbevestigend dragen, hechting, buikkrampjes, slapen, etc.)

“Kinderen leren op zichzelf te vertrouwen”

Wat zijn de voordelen van babymassage en yoga?

Je baby is na een massage heerlijk ontspannen en kan daardoor ook lekker gaan slapen.

Het is een fijn 1 op 1 moment met de volle aandacht voor elkaar.

Je leert je baby goed kennen en zal steeds makkelijker ook kleine signalen oppikken.

Ook voor de motorische ontwikkeling heeft het een positief effect.

De cursus wordt altijd gegeven in kleine groepen. Dit zorgt ervoor dat er veel tijd is voor persoonlijke aandacht en het goed aanleren van de massagetechnieken. Als je kindje iets niet fijn vindt, is er vaak een alternatief voor te vinden. Hier kijken we dan samen naar.

Cursus babymassage en yoga

In 5 lessen van 60 minuten leer je alle technieken om het hele lijf van je baby te kunnen masseren. De massageoefeningen worden afgewisseld met yogaoefeningen en natuurlijk ook een stukje achtergrond informatie.  De cursus wordt gegeven in een kleine groep, dus er is alle ruimte voor het stellen van vragen.

Je krijgt hierbij een klein flesje massageolie, de massagetechnieken en yogaoefeningen uitgeschreven op papier en ondersteunt met een filmpje.

Kosten: € 125,-

Privéles babymassage en yoga

Het perfecte kraamcadeau! Of gewoon iets leuks dat je jezelf gunt.

Ik kom bij jullie thuis om een aantal basis massage technieken en yogaoefeningen te leren. Uiteraard afgestemd op de leeftijd van jullie baby. Je krijgt hierbij een klein flesje massageolie, de massagetechnieken en yogaoefeningen uitgeschreven op papier en ondersteunt met een filmpje.

Kosten: € 65,-