Esther Wennekes

Over mij

Al ruim 15 jaar ben ik werkzaam in het basisonderwijs als leerkracht en dit doe ik nog steeds met veel plezier. 3 dagen per week werk ik als leerkracht in een groep 1/2 in de binnenstad van Deventer.

Mijn eerste aanraking met yoga was een ouder-peuter les samen met mijn oudste dochter. Zij is een gevoelig meisje en ik merkte dat de yoga naast veel plezier ook zorgde voor ontspanning. Na deze les vroeg ze regelmatig om een massage voor het slapengaan en dat doet ze nu, zeker 5 jaar later, nog steeds.

Samen met mijn collega’s brachten wij een bezoek aan een school voor speciaal onderwijs om te kijken hoe zij onderwijs geven aan jonge kinderen. Tijdens dit bezoek kregen een aantal kleuters een yogales en daar mochten wij even meekijken. Na deze les wist ik het al: dit wil ik ook voor mijn kleuters! De kinderen waren zo ontspannen en vol aandacht de oefeningen aan het doen. Het plezier straalde ervan af.

Mijn collega en ik begonnen met het geven van lessen, maar ik miste achtergrond en onderbouwing. Ik ging op zoek naar een opleiding om kinderyoga te leren geven en zo kwam ik terecht bij de Weideblik in Wageningen. Hier heb ik de opleiding tot docent kinderyoga gevolgd. Na deze opleiding was ik zo enthousiast over yoga voor kinderen dat ik besloot om naast mijn baan in het onderwijs ook yogalessen te gaan geven. Super spannend, maar vooral super leuk!

De opleiding kinderyoga was zo fijn en leerzaam dat ik besloot om ook de opleiding tot docent babymassage en yoga te volgen.

“Kinderen leren op zichzelf te vertrouwen”

Nog wat leuke feitjes op een rij…

Mijn naam is Esther, ik ben een soort van getrouwd (geregistreerd partner) met Rémon, ik heb een bonusdochter van 17, een dochter van 8, een zoon van 6 en een dochter van 3. Er is dus altijd iemand in de buurt om mee te oefenen. We doen samen graag leuke dingen. Ik hou van taarten bakken en haak graag mooie dingen. Ik lees graag en ik volg zelf elke week een yogales.